Food day

Vineri (14 iulie) “colega mea de banca” mi-a oferit un moment de reala inspiratie cand a lansat idea ca ziua Frantei ar trebui sarbatorita cu ceva bun de la French Bakery. Brillian plan. So I took it a bit further and – sunt si alte sarbatori care merita punctate.Pentru ziua Chinei (1 octombrie) propun un dezmat cu pui in cinci culor/ bambus/ ananas/ caju, cartofi cu urechi de lemn, orez picant, pachetele de primavera, vinete cu aroma de peste (…) si neaparat banana in caramel. De ziua nationala a Ungariei, pe 15 martie, am putea sarbatori cu gulas la Kiraly Csarda, iar pe 4 iulie (SUA) – niste bombe calorice de la Ruby Tuesday. Neaparat de ziua Libanului, care e ametior de aproape de ziua mea, am lungi-o la Piccolo Mondo. Incepem cu o narghilea (cu asta propun sa si incheiem), continuam cu lipie, humus, lebaneh, falafel, tabule, ras asfour, kastalia si orice altceva mai incape… one of my favourite days. Ziua Spaniei sper sa fie calduroasa (12 octombrie) pentru ca vreau sa merg la Sangria, unde acoperisul sa fie ridicat iar eu sa mananc o portie mare de paella. Nu trebuie ratata ziua Japoniei (20 decembrie) la Benihana, iar pe 26 octombrie as sarbatori ziua Austriei la micul restaurant al carui nume nu-l pomenesc, si asa gasesc foarte greu cate o masa libera.

Stiu ca nu am scris nimic de ziua Italiei, dar mancarea italiana e cam de toata ziua...

Lista ramane deschisa.

Etichete: