Pui cu legume la cuptor

Inca una din seria "how to make healthy food not taste boring" :)), distractie cu care ma confrunt in fiecare zi :-/

Scoatem pe masa urmatoarele: pui (in imagine piept, dar totusi as prefera pulpe, ca sa nu fie asa inecacios :P), cateva rosii, un ardei gras, ardei iute, ceapa, dovlecel si cativa catei de ustoroi (plus o mana de condimente aromate care n-au mai intrat la poza). Cantitatile cred ca-s variabile, in functie de preferinte. De exemplu, mie mi-a parut rau ca n-am pus mai multe legume, ca au iesit yummy :) Se taie cubulete/felii cam toate legumele...
...mai putin usturoiul, care se da pe razatoare/ presa sau se taie marunt-marunt
si se amesteca
Separat se ia un mojar sau un castron sau ce aveti la indemana in care se pun: o lingurita de boia dulce, sare, un praf de scortisoara, o lingurita de curry, un pic de piper si cateva boabe de chimen. Nu va strambati si nu eliminati scortisoara, nu o sa se simta deloc. Niciunul dintre ingrediente nu o sa fie proemiment, totul o sa fie minunat de parfumat. Nu ca vinul fiert, ca mancarea buna :)
Toate astea se amesteca cu usturoiul ras si cu doua-tre linguri de ulei de masline (sau apa daca you're doing it the slim-fit way :P
Revenind la pui, il parlim un pic in tigaie sau pe gratar, cat sa fie usor auriu, si dupa aia il punem intr-o tava/ vas termorezistent/ whatever
...si-l ungem cu sosul condimentat cat sa capete o culoare delicioasa
dupa care adaugam si toate legumele pe langa. Nu cat sa-l acoperim, ca doar vrem sa se rumeneasca.
Eh, si ca sa nu-l sufocam in ulei si sa mentinem the healthy edge, facem separat niste supa de pui (vezi postul de mai jos sau fierbi un cub din ala plin de E-uri), cam juma' de cana, si o turnam in tava. Nu peste pui, ci pe langa, ca doar nu vrem sa se duca smacul ala de l-am uns mai devreme :D
Bagam toata treba la cuptor cam o ora, la foc potrivit. Dupa care mai verificam care-i situatia si inca juma' de ora ar trebui sa fie suficient.

Ta-na!

Etichete: , ,