Caramel de portocale mecanice

Dintre toate chestiile dulci, caramelul rulează, nu ciocolata. Asa ca inainte sa fac home made nutella, am incercat altceva.
Cu portocala mecanica ca punct de pornire si mai multe portocale decat am chef sa storc dimineata, for breakfast, m-am gandit sa fac ceva yumm si pretty hard to resist.

Era 12 noaptea cand mi-a venit ideea si un pic trecut de miezul noptii cand am ras coaja unei portocale si am stors altele pana am adunat 700ml de suc...
...pe care l-am amestecat cu 650 de grame de zahar si l-am pus la fiert, la foc mic.Asta timp de vreo ora jumate, amestecand din cand in cand si adunand spuma care se forma la suprafata.
Cand deja era aproape ora doua noaptea, am strecurat siropul care deja avea consistenta specifica de caramel. Nu cred ca operatiunea era absolut necesara, da' era tarziu si altfel adormeam :P

Apoi l-am pus inapoi la fiert, inca 15 minute, cu coaja rasa de portocala. Acum nu-mi dau seama daca asta i-a dat a bit of a bitter edge, da' nu conteaza, pentru ca in final a fost bun.

Tot caramelul a insemnat un total de trei borcanele,...
...care au incaput pe mâinile cui am considerat eu ca-i cazu', cuz' in my own confusion, I have the right to reign :))

Etichete: