Friptura de vita la gratar - Idiot's Guide

Pentru toti cei pe care i-am auzit spunand “Eu nu stiu sa gatesc”, o dedicatie speciala, simplu ca painea prajita.

1. Mergeti la Mega Image. Sunt 30 in Bucuresti si 3 pe langa. Sigur gasiti unu'
2. Va indreptati spre vitrina frigorigica si incercati sa identificati carnea de vita (cmon, you can do it :))
3. Pe sistemul mai scump = mai bun, luati cea mai scumpa carne gata transata pentru friptura. Ca sa nu iasa ca o talpa de cizma, recomand “Steak Extra”, de la La Boucher. “Cel mai scump” nu inseamna ca tre’ sa fie zi de salariu si nici vita din Argentina (din pacate…)
4. Ajungi acasa cu prada. O scoti din caserola. 5. Pui sare si piper peste6. Incingi o tigaie (in acest caz, grill)
7. Pui sau nu o lingura de ulei de masline, depinde cat tare te inspaimanta costumul de baie pe ti-l pui sau nu in Vama (sau mult mai in sud, daca te-ai prins in sfarsit ca nu merita mai mult de o tura pe an, asa.. de pofta)
8. Cand s-a incins situatia, pui carnea-n tigaie. Daca folosesti din aia gen grill, aseaza-o in diagonala, o sa aiba criss-cross-uri fancy looking9.1 O lasi de la doua minute in sus, pe fiecare parte, in functie de cat de raw sau well done o preferi (medium rare pentru mine, thx).
9.2 Daca vrei sa faci dungulitele fancy, la jumatatea timpului de cooking, asezi friptura pe cealalta diagonala10. Scoti din tigaie
11. Pui pe farfurie11.1 Faci poze si te lauzi12. Mananci

Etichete: ,