Cartofi noi la tava
Crocanti si aromati, cu iz mediteranean, mi se pare o varianta geniala pentru gatit cartofii. Pentru ca - belive it or not - exista si altceva in afara de cartofi prajiti, fierti sau piure.
I-am facut aseara ca garnitura, dar s-au transformat in fel principal pentru erau too good to pass. Singura probleme e ca, acum ca am redescoperit cartofii intr-o noua forma, cum vreodata o sa mai pot lua o pauza de la carbohidrati? Uuuugh :-/
Pana imi rezolv eu dilemele dietetice, luati voi:
- 1 kilogram de cartofi noi
- 2 maini de masline negre
- 2 linguri de capere
- 1 lingura frunze uscate de cimbru
- cateva fire de rozmarin
- 6 linguri de ulei extravirgin
- 1 lingura de otet de vin alb
Si nu sariti din ingrediente, daca otetul va suna dubios - trust me, e schema.
Cartofii se fierb in apa sarata cam 15 minute. Intre timp, uleiul se amesteca cu rozmarinul si cimbrul.
Dupa ce au fiert cartofii, se scurg, se taie in jumatati (sau sferturi daca-s mai mari) si se pun intr-un castron. Peste se toarna maslinele, caperele, aproape tot uleiul cu ierburile (sa mai ramana o lingura pentru later) si se amesteca bine. Nu-i nici o problema daca se vor sfarma cartofii, o sa aiba that rustic edge ;)
Acestea fiind zise, se ia o tava in care se pune o foaie de copt (aia care arata ca hartia de calc). Astfel, partile alea crocante si delicioase nu o sa se mai lipeasca de tava si eu nu o sa fiu nevoita sa scrijelesc cu unghiile for the yummy stuff.
Deci in tava, peste hartie, se toarna toti cartofii. Lingura aia de ulei ramasa se amesteca cu o lingura de otet de vin alb si se picura peste cartofi.
Bagat la cuptor vreo 40 de minute la 240 de grade (foc mediu spre mai tare, asa) si scos minunatie aurie, aromata, crocanta si delicioasa:
PS - reteta asta am gasit-o pe siteul Good Food si azi am vazut-o si in revista (pagina 48). Cat despre pagina 86... nu stiu ce sa zic :pEtichete: cartofi, cartofi noi, masline, retete de primavara, rozmarin, ulei de masline, vegan, vegetarian