Pasta pie

(se pare ca tot de placinte ma tin -promit ca pregatesc o serie de healthy food, da' nu chiar acum :))

Pasta pie e o idee care mi-a venit cand stateam la rand la supermarket - cum ma plictiseam eu la Mega Image asteptand sa ajung la casa, vad langa mine un stand cu reviste si vreo cinci carti, dintre care vrei trei de Jamie Oliver. Pun mana pe una, o deschid, vad o poza... da' nu am timp sa aprofundez, ca tre' sa-mi platesc cumparaturile.

Asa ca am ramas cu o idee pe care am pus-o in practica cum m-a dus capul. Practic e vorba despre niste paste cu sos ragĂș with a twist.

Cat am pus la fiert o cutie de rigatoni Barilla, intr-o tigaie am calit in ulei de masline extravirgin niste ceapa verde, peste care am pus apoi carne tocata de vita.
Doua minute mai tarziu am adaugat si sosul de rosii, peste care am pus usturoi (tot verde, ca se strica-n frigider :P), am amestecat si am lasat sa simmer.
Intre timp, pastele au fiert. Le-am scos si le-am scurs de apa, am luat o forma de prajitura cu fundul detasabil si am uns-o cu unt. In ea am asezat apoi pastele, dupa cum se vede. Poate pare complicat, dar de fapt nu a fost. In plus, nici nu a durat mult.
Cand am umplut tava, am inceput sa umplu si pastele ca niste tuburi cu carnea de vita in sos de rosii care intre timp era gata.

Pam-pam
Acestea fiind zise, am pus peste niste felii din ceea ce aia de la Mega Image au vandut sub eticheta de mozzarela, but let's be reasonable, era orice altceva, si am bagat la cuptor... ...cam zece minute, ca sa scot apoi the most beautiful pasta pie
Din care s-a taiat ca din tort si s-a mancat in disperare. Uuugh
Now this is what I call a proper pie :))

Etichete: ,