Muraturi de vara

Din seria "chestii pe care nu credeam c-o sa le fac vreodata", care cresc doar in beciul bunicilor, I give you: muraturi de vara. (de asemenea nu cred ca o sa port vreodata animal print, sper totusi ca lucurile sa nu scape de sub control chiar in halul asta :))

Mie imi plac foarte mult muraturile, mult mult de tot, insa doar alea in saramura. Oţet = the evil. Cel putin in cazul castravetilor. Si a gogonelelor (asta e regionalism? ma rog. deci rosii verzi murate).

Asa ca am profitat de nou descoperita pasiune si am cumparat vreo doua kilograme de castraveti si cateva borcane. Nici nu ma apuc de povestit ce aventura a fost asta, pentru ca habar nu aveam de unde s-ar putea cumpara borcane... Si, dupa indicatiile pretioase ale Anitei coroborate cu ale lu' mother, am fiert cativa litri de apa cu cate o lingura de sare per litru. Atentie! nu orice fel de sare. Apparently se foloseste una speciala - mare, neiodata.. scrie "sare de muraturi" pe punga :D

Intre timp, în borcanele curate am pus, pe fund, tulpini de uscate de marar...

...peste care am inghesuit castravetii, cativa morcovi tineri, catetii dintr-o capatana de usturoi si doi ardei iuti rupti in doua. Yeah, did I mention I like to spice things up? :))

Am mai aruncat peste o lingura de boabe de piper, alta de boabe de mustar, coriandru si ienibahar and I toped it cu alte cateva crengute de marar si florile din dotare.

Am pus borcanele pe un grill metalic si am turnat apa care a fiert cu sare. Cica daca nu le pui pe ceva metalic - pot fi si niste lame de cuţit - borcanele se sparg. Noroc ca mi-a zis si mie cineva detaliul asta :))

O saptamana mai tarziu, am mancat niste minunate muraturi.
I'm even considering not sharing :))

Etichete: