Paste cu creveti si rosii uscate // Reteta pentru un weekend minunat

Foarte simplu – am adunat cateva dintre ingredientele mele preferate. Nu aveam cum sa gresesc :)

Am pornit de la paste (I’m the carbs lover freak, remember?) si peste am pus tot ce mi s-a parut mai bun. E atat de simplu de facut si in final atat de bun, incat asta am gatit vineri, sambata si duminica :)) Si o sa mai fac si maine si poimaine (azi incerc sa merg la o cârciumă, ca oamenii normali :)) pentru ca, la fel ca toate obsesiile, si asta trebuie intertinuta.

Deci pastele. Simplu-simplu-simplu, easy-peasy-lemon-squeezy, practic e mancare pentru retarzi :)) In plus, pentru neinitiati arata fancy, complicat si pretentios, asa ca poti sa show off *insert here evil laughter mwahahah*

1. se merge la supermarket.
se cumpara:
1.1 paste
1.2 ulei de masline
1.3 ustoroi
1.4 rosii cherry
1.5 pomodori secchi (rosii uscate)
1.6 creveti decorticati
1.7 ardei iute
1.8 busuioc
1.9 patrunjel

2. se merge acasa
2.1 se pun pastele la fiert in apa cu sare – intre 7 si 11 minute, in functie de ce ai cumparat, apoi se scurg
2.2 in alta oala pui apa la fiert. cand a dat in clocot, arunci acolo crevetii decorticati. ii lasi sa fiarba un minut or so si ii scoti, ca daca stau mai mult se chircesc si se intaresc - not cool
2.3 intre timp, se iau vreo trei linguri de ulei, se pun intr-o cratita sau ceva si se incalzeste pe o flacara medie. apoi se adauga usturoiul taiat marunt (cantitate direct proportionala cu cat de aromat vrei sa fie) si, if you fancy, ardei iute. se tine pe foc pana incepe sa se agite situatia (nu vrei sa arzi usturoiul, ca se face amar).
daca ti se pare complicat, poti sa cumperi de la Mega Image sau de la o delicaterie ulei de masline aromat cu usturoi uscat. nu e chiar acelasi lucru, da’ asta meriti daca esti lenes :)) si tot de acolo poti sa cumperi si o râşniţă cu peperoncini uscati. schemă ;)
2.4 speli rosiile cherry si le tai in doua, trei, patru whatever
2.5 deschizi borcanul de rosii uscate, iei de acolo cate vrei si le tai bucaţi/ făşii
2.6 rupi cateva frunze de Busuioc
2.7 si cateva de patrunjel (nu obligatoriu, da’ mie-mi place)
2.8. se amesteca toata treaba
Pam-pam – you’ve now got the perfect delicious pasta. Mai pui niste piper proaspăt râşnit, un pahar de prosecco langa (Fry, you were right. ff bun) si poti sa incepi să stuff your face. Eu asa am facut :))
Evident, avem si nivelul doi de fancyness. Daca esti a food aficionado ca mine (ca sa nu zic crazy eater), o sa incerci si varianta cu spaghetti negre (cu cerneala de sepia) si creveti jumbo.
Desigur, avem si varianta nr. 3, doar pentru a few chosen ones, cand pastele se mananca pe balconul unei case conspirative ;)

Etichete: , , , , , , , , ,