Chinese food frenzy

Ce face o femeie nebuna sambata dimineaţă? Va spun imediat, intai sa ma explic.

Acum vreo doua saptamani, imi povesteste Raluca de un pui minunat, facut la cuptor, care se si incadra in isteriile mele light & healthy. Doar ca puiul nu era minunat de unu' singur, ci cu niste alte indrediente, inclusiv un 5 spice chinezesc, care nu era de gasit nicaieri prin oras. Belive me, I've tried. Intr-o dimineata, inainte de a merga la birou, chiar am facut un detour pana langa Carrefour Colentina, unde auzisem ca ar fi o dugheana chinezeasca unde se gaseste praful magic. Fara succes, desigur.

Asa ca am recurs la ultima solutie. Care ne aduce la raspunsul intrebarii de mai sus.
Ce face o femeie nebuna sambata dimineaţă? Merge in Europa, la Dragonul Rosu, doh! :))

De mult incercam sa ajung acolo pentru restaurantele chinezesti laudate de toata lumea, dar si pentru ca stiam ca undeva, in marea de tarabe, standuri, engros-uri & so on, exista un magazin cu yummyness-uri care nu se mai gasesc in niciun alt loc din Bucuresti.

Si asa asa a fost. Dar asta abia dupa ce m-am invartit o gramada pe stradutele desfundate de langa Dragonul Rosu, dupa ce am intrat cu masina printre tarabe... detalii :))

De fapt am ajuns surprinzator de repede la magazinul cu chinese food, avand in vedere in cate locuriputeam sa caut aiurea.

Well, to make things short - am plecat pentru un plic cu 5 spice si am iesit cu trei plase, dupa cum urmeaza:

biscuiti cu struguri, bambus in naiba stie ce sos, biscuiti cu lapte, biscuiti cu ceapa, napolitane cu cafea, sare de mare,
castane picante, paste de orez, orez negru, alune
sos de soia si sos dulce-iute-acrisor
ardei iute uscat
anason stelat
ciuperci uscate
migdale in coaja
scortisoara
castane cu sare
Probabil or mai fi si altele :p

Cert e ca o sa ma intorc acolo. Spre deosebire de alte chestii din Dragonul Rosu, magazinul e deschis pana mai tarziu - la ora 15.00. Asa ca nu e nevoie sa ma trezesc cu noaptea-n cap. Mai tarziu chiar e mai bine, pentru ca nu e aglomeratia la fel de mare.

Magazinul era mai mare decat ma asteptam si aveau de la calamari congelati si alte fructe de mare, la wok-uri, ceainice, o gramada de feluri de condimente, cereale, paste de orez, faina de orez, zeci de feluri de sos de soia, zeci de feluri de ceaiuri, sosuri dulci, picante, iuti, aromate, dulciuri, sucuri.. my god, nici nu stiam ce erau majoritatea tampeniilor de pe raft :) Noroc ca am terorizat o tanti care vorbea romaneste :)) Asta ce-i? Da' asta ce-i? Si cu asta ce se face? Si asta e bun?

Etichete: