Pui cu ceapa si prune


Inainte sa strambati din nas imaginandu-va combinatia, let me just say ca tocmai i-am schimbat Andrei parerea despre mancarea dulce. Adica e foarte buna. Nu din principiu, dar cu unele ocazii, cum ar fi asta :)

Ce ar mai fi de adaugat e ca si felul asta de mancare se inscrie in seria ubereasy de facut, numai bun de pacalit restul oamenilor ca de fapt you're a master chef undercover. Pentru ca tot ce trebuie sa faci e sa:

- iei cateva cepe (eu as zice mai multe decat se vad in poze, ca o sa paţiţi ca noi si la sfarsit o sa va bateti pe ele :)), le tai in doua si le arunci intr-o tava


- doua maini de prune se taie in doua, se scoate samburele, se pun si astea-n tava
- peste astea doua se pune o cescuta de apa. sa zicem 100 ml. deci putin. imagineaza-ti un pahar de martini care n-a fost umplut cu simt de raspundere :))

- pulpele de pui - cam un kilogram sau cat e intr-o caserola din aia de supermarket - se cresteaza cu cutitul si, inainte de a fi aruncate la randul lor in tava, se trec printr-o farfurie in care e niste sos de soia. nu marinat, nu stat la frigider, doar unse cu sos de soia dark (adica din ala mai sarat). si nici nu e nevoie de mers pana-n Dragonul Rosu, ca asta se gaseste la orice Mega Image. Dar daca ai ajuns prin locul cu pricina, n-ar strica niste 5 spice peste toata treaba.
Acestea fiind zise, se baga tava in cuptor, vreo ora, pana pulpele sunt rumene. Si nu e nevoie sa faci nimic. Poate doar sa intorci carnea, daca o vrei crunchy pe toate partile.Minunea care va iesi din cuptor e atat de buna, incat acum am niste poze compromitatoare cu prietena mea Andra stuffing her face (dar i'm such a good friend si nu o sa le postez :p). In plus, ea e si cea care mi-a furat ultima bucata de ceapa caramelizata in sosul de soia cu prune.

Etichete: , , , , , , ,