Caramel de struguri
Altii i-ar spune altfel poate, dar eu cred ca asta e cea mai buna denumire. Probabil pentru ca mie imi place caramelul, de aia :p
Nu povestesc din nou ca imi place revista Good Food (mai ales numarul de octombrie featuring lovely
Cookie from Easy Peasy), vroiam doar sa spun ca mi-a dat o idee buna în ce priveste strugurii. Gem. Adica caramelul meu :)
Mai exact, e o confitura din sucul strugurilor, minunat de aromata - mai ales fiindca am folosit struguri Hamburg. Si pentru ca strugurii astia sunt si foarte dulci, am avut grija sa nu-i inec in zahar.
Asa ca am cules bobiţele de pe ciorchine.
Si i-am pus cinci minute intr-o oala pe foc, cat sa se inmoaie and get the juices flowing. Dupa care am pisat boabele de struguri cu chestia aia de facut piuréuri...
si le-am mai pus pe foc zece minute.
Pasul urmator e sa iei o sita, s-o pui peste un castron si sa trantesti strugurii (acum deja o amintire a lor...) acolo, apoi sa astepti intre o ora si... mai multe sa se scurga tot sucul. Dintr-un kilogram ies cam 600 ml.Care se pun apoi la fiert cu zeama de la o lamaie si undeva intre 350 si 450 de grame de zahar, depinde cat de dulce preferi. Nu am folosit zahar cu pectina si nici alti conservanti, mai ales ca am incredere ca nu o fie nevoie sa reziste prea mult ;)
Fierbi la foc potrivit vreo ora, poate mai mult, pana ce siropul se leaga si se ingroasa. Intre timp, amesteci din cand in cand si iei spuma care se formeaza la suprafata.
Atentie cand turnati in borcane :)
Etichete: desert, fructe