Deci pesto. Am făcut de doua feluri.
Cu busuioc mov (s-o numi de fapt altfel, da' eu de un' să ştiu :)) - frunze curaţate de pe tulpina, spalate si apoi uscate pe prosop de hartie
si busuioc verde, the classic (nici nu povestesc ce aventura a fost in piata cand am mers sa-l cumpar, pentru ca toata lumea vindea floarea de busuioc - apparently se foloseste-n biserica - si nimeni nu intelegea la ce-mi trebuie frunzele. pfff)
Cat frunzele stăteau la aerisit, am prajit usor mugurii de pin (se gasesc la Metro, Real etc), dar si niste miez de nucă - pentru că am făcut şi o variantă de
walnut pesto (am văzut io la Gordon Ramsay, deci am acoperire daca ma comenteaza cineva ca asa nu se face :p)
si am taiat felii niste
Parmigiano Regiano (cu toate ca in retetele derivate se mai folosesc si alte feluri de branza -
Grana Padano, Pecorino Sardo sau Pecorino Romano. parmenzanul si GP se gasesc la Mega Image)
S-au pus toate in robotul magic si...
câteva pulse-uri mai târziu...
Am avut cateva borcane de delicios pesto.
Pentru inceput, am facut niste minunate tagliatele cu pesto pentru posesoarea robotului abuzat - mama :))
Ioana,
Raluca, George si Anita au primit delivery la birou, tot cu tagliatele (guys, review-uri?! :)
iar father &
Gabi a primit un fiecare borcanel cu walnut pesto (intre timp Gabi cumparase un boschete exact in acest scop :))
Si ca sa inchei povestea pesto-ului, eu vrea sa mai incerc si celelalte variante elaborate dupa reteta originala. De exemplu cu
rucola (which I totally love),
pomodori secchi (in curand poate povestesc cum am facut eu singura, in casa - delish), patrunjel... Plus sa ma mai joc cu niste ingrediente - masline negre, coriandru, coaja de lamaie, ciuperci.
Dar sunt fidela busuiocului. Are o aroma minunata si tocmai am citit ca inlocuieste cu succes Diclofenacul (in 72% din cazuri, conform unui studiu, desigur :)) Nu am artrita , da' oricum, nu strica :))
Next step sauce wise cred ca o sa fie Chimichurri - sos pentru friptura folosit in Argentina, Uruguay, mai rar si-n Mexic. Am mancat o singura data, la restaurantul Bolivar. Intre timp cred ca s-a si desfiintat :p ( nu ţarile sau chimichurri-ul, ci cârciuma)