Paste aglio, olio e pepperoncino - AOP

Adica cu usturoi, ulei si ardei iute (si, in reteta mea, intotdeauna cu muuult patrunjel)

Sunt niste paste simple-simple, gata in maxim zece minute. Sunt printre preferatele mele, asa ca saptamana trecuta am mancat aproape daily. Freak, yes :)

Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se adauga pastele care se fierb al dente - intre 7 si 11 minute, depinde de model.

Intre timp se curata cativa catei de usturoi. Cat mai multi, daca-i dupa mine - the more, the merrier ;) Apoi se taie cat mai marunt.

Se incinge niste ulei de masline intr-o tigaie. Cam cateva linguri, cat sa poata acoperi apoi pastele. Se arunca usturoiul* in cratita si se lasa doar putin - nu vrem sa prajim usturoiul, ca se face amar si deja e altceva.

Peste se arunca si pastele care intre timp au fiert si au fost scurse de apa. Se amesteca si se mai pune ardei iute - uscat sau proaspat, taiat marunt.

Plus patrunjel in disperare, if you fancy. Se amesteca si se mananca cu maaaaare pofta.

*in varianta alla milanese se adauga la prajit, odata cu usturoiul, si firmituri de paine. sa tinem cont de faptul ca asta e, in mod traditional, un fel de paste caracteristic unei regiuni sarace (pana de curand) a Italiei, Abruzzo.

Etichete: , , , , , , ,