Tarta cu pesto de busuioc, anghinare si rosii cherry

Nu sunt multe scurtaturi pe care le accept si tolerez in bucatarie, dar cea cu aluatul frantuzesc (foietaj) e clar una dintre ele. Pentru ca prepararea unui aluat de genul asta dureaza o eternitate, plus ca, daca tot te apuci de o asemenea treaba, tre' sa o faci ca la carte, iar in magazinele de pe la noi nu gasesti unt cu 95% grasime ca sa iti iasa foietajul perfect. Asta asa, printre altele.

Si cum Jamie, in mai multe episoade din show-urile lui, a dat dezlegare la folosirea de aluat foietaj gata facut, il folosesc si eu cu constiinta curata :)

Asa ca am cumparat un pachet si l-am lasat sa se dezghete. De obicei inauntru se gasesc doua foi. Una se ia, se pune intr-o tava dotata deja cu hartie de copt, si peste se intinde un strat de pesto de busuioc. Se ia o conserva cu inimi anghinare (se gasesc la Metro), se taie in doua sau in sferturi, o mana de rosii cherry de asemenea taiate si se inghesuie deasupra. 20-30 de minute in cuptor la 180 de grade si iese o tarta delicioasa, that you can't seem to have enough of. Asa ca trebuie sa mai faci una, eventual cu sos de rosii, mozzarela si ciuperci......si sa hranesti hoardele hamesite :p

Etichete: , ,