Retete pentru o vara italiana

Adica Recipies for an Italian Summer - new entry pe raftul meu de carti de cooking viaCarturesti. Dupa o rasforire atenta plus o citire care a durat 270 de kilometri - cat de la Bucuresti si pana la gradina fermecata a lu' doamna-mama-lu-Mazi - cartea asta a devenit favorita mea, cel putin pentru de vara asta. Cine credea ca retetele au devenit noua literatura? :))

Are 7 capitole, iar primul e cel de Picnic - fix pe planurile mele de vara asta (continua apoi cu Salate, Gratare, Pranzuri si Cine usoare, Summer Entertaining, Deserturi, Inghetata si Bauturi. Cum sa n-o iubesti!!?)

Asa ca pana la sfarsitul drumului aveam deja o lista ireala de meniuri sa ma tina pana-n octombrie cu toate minunatiile care pot iesi din rosii, dovlecei, vinete, ierburi, mazare, fructe proaspete & so on. Plus o gramada de retete de paste supersimple si rapide.

Pentru cunoscatori si soareci de biblioteca culinara, asa...ca mine, e bine de stiut ca volumul e semnat de aceeasi echipa care a fost si-n spatele cartii The Silver Spoon, un fel de biblie pentru ce inseamna bucatarie italiana. Alte carti fff tari de la editura Phaidon mai sunt Pork & Sons, Breakfast, Lunch, Tea, The Book of Tapas si A Day at elBulli.

Etichete: , ,