Inghetata pe intuneric

Acum vreo cinci ani am fost la un "blind dinner" (nu blind date!). Adica am luat masa pe intuneric, alaturi de oameni pe care nu-i cunosteam neaparat si cu feluri de mancare ce urmau a fi descoperite. E o experienta culinara pe care sigur o tii minte - toate simturile iti sunt ascutite si te concentrezi foarte atent pe gustul si texturile din farfurie (asta daca nimeresti farfuria, desigur :p)

Aseara am repetat experienta, de data asta cu inghetata Magnum. Adica: am ajuns la Grand Cafe Van Gogh (pe Smardan, in Centrul Vechi), mi s-a dat un "meniu" care prezenta trei povesti, ce descriau cele trei experiente din care puteai alege (insa vag si aluziv, astfel incat sa nu fi sigur de ce ti se pregateste ;) - de ex: "De la departare pare o stanca. Atunci cand te apropii vezi ca poti sa musti din ea, ca e gustoasa, bine prajita si emana o aroma plina de mister. Efectul e unul dulce si racoritor"). Si am trecut mai departe...

...adica la subsol, unde am intrat intr-o incapere complet cufundata in intuneric, in care am fost ghidata de Loredana, nevazatoare. Ea mi-a aratat unde e masa, unde e scaunul pe care trebuie sa ma asez, unde sunt lingurita & servetelul si, mai ales, a avut grija sa nu ma impiedic :)) Apoi a venit inghetata si m-am distrat putin pana am reusit sa pun ceva in lingurita. N-o sa va povestesc cum era desertul conceput de chef Henrik Sebok, o sa va spun doar ca are la baza conceptul de avant-gard cuisine si ca eu am fost fooooarte placut surprinsa de un ingredient pe care nu credeam ca il voi gasi in inghetata - chives. Sau ma rog, eu asta cred ca a fost, pentru ca in final nu am aflat detalii :p

Nu e o cina exclusivista cu un tasting menu de 10 feluri, care dureaza 2 ore si jumatate si asta mi se pare foarte bine (de ce sa exageram?). Intr-un sfert de ora ai o experienta geniala. De azi si pana pe 15 august puteti trece pe la Grand Cafe Van Gogh daca downloadati invitatia asta. Have fun & do let me know cum a fost inghetata voastra :p

Etichete: ,