Pui copt cu unt

When your chips are down, when your highs are low... faci un pui copt. Nu oricum, pentru ca deja e prea tarziu pentru light & healthy. Recurgi la heavy artillery, cum ar fi untul din retetele Juliei Child. Si un vin alb sec, bine racit.
Photobucket
Adica am luat un pui mare si sanatos, de curte, si o bucata generoasa de unt cu care l-am manjit bine de tot, pe toate partile - inclusiv in interior. Apoi l-am indesat cu o lamaie taiata-n doua, cu o capatana de usturoi la fel despicata, plus niste fire de rozmarin si cimbru - la fel ca la reteta asta.

Am bagat puiul in cuptorul incins bine si l-am lasat un sfert de ora, intorcandu-l la fiecare 5 minute de pe o parte pe alta. Apoi am dat focul mai incet si l-am lasat acolo cam vreo ora si 45 de minute (puiul avea aproape 2 kg si era umplut. plus ca mie-mi place biiiine rumenit).

Intre timp am spalat un kil de cartofi noi nu prea mari si i-am pus la fiert 10 minute. I-am scos, i-am scurs si i-am dat prin faina (ca apoi sa prinda o crusta yumm) si prin sare grunjoasa si i-am bagat la cuptor pe ultimele 20 de minute cat a mai stat puiu-n cuptor.

Acestea fiind zise, s-a mancat cu castraveti murati pusi acum vreo doua saptamani, dupa reteta de anu' trecut.

(v-as mai arata si o poza after, dar a fost un masacru :))

Etichete: ,