Tocana de legume "vezi ca ti se strica-n frigider"

Photobucket
Mi se intampla sa ajung la piata si/sau la supermarket cu planuri mari, si atunci cumpar din toate cate un pic, cu ganduri mari: sa fac pui nu stiu de care, legume nu stiu cum, sa marinez nu stiu ce, sa... diverse. Evident ca socoteala nu se potriveste pentru ca intr-o zi mananc in oras, in alta ajung prea tarziu acasa si alta data mi-e lene. Asa ca ma trezesc cu plase de cumparaturi care risca sa fie aruncate. Cred ca pe mai toti ii enverveaza situatia asta - practic arunci bani la gunoi.

Asa ca ultima data cand era s-o patesc, am scos din frigider toate legumele si am decis sa fac o tocana. Nu prea stiam cum - singurele tocane pe care le-am mancat erau cele facute de bunica mea, cu carne si cartofi, therefore am facut cum m-a taiat capul.
Photobucket
Am taiat toate legumele: ceapa pestisori, dovleceii si vinetele - bucati, morcovii - rondele, ciupercile - in doua daca erau mai maricele, ardeii - cuburi.
Photobucket
Am luat o oala mai incapatoare si am pus un strop mic-mic de ulei de masline (in continuare sunt pe tripul light & healthy, so bare with me) ca sa calesc un pic ceapa, apoi am pus si vinetele. Deja era prea complicat sa mai amestec in oala, asa ca am rasturnat si restul ingredientelor si am turnat un litru de supa de legume peste toata distractia. Pentru ca mi s-a parut ca tot nu e destul lichid si ca o sa se arda naibii ceva, am rasturnat si o conserva de rosii tocate, am pus sare, piper si ardei iute (pentru ca nu ma pot abtine... :)), am ras si niste usturoi deasupra, am amestecat si am lasat sa fiarba. Sa fi trecut vreo ora cand eu aveam o farfurie aburinda cu tocana de legume de vara, stropita cu patrunjel si mult mai buna de cat ma asteptam. Do try :)
Photobucket
PS - cine are liber la carbohidrati, sa puna si cartofi :p

Etichete: , , , , , , , , , , , ,