Pranz la birou // Ce-am facut in ultima zi cu soare

Photobucket
O masa in gradina. Cu paste cu pesto de patrunjel & rosii cherry ...
Photobucket
si o tarta cu ganache de ciocolata, fulgi de migdale si pere caramelizate.
Photobucket
Tarta e simplu de facut. O foaie de aluat de foietaj se baga in cuptor vreo 20 de minute, pana se rumeneste. In acest timp, topesti la bain-marie (o craticioara cu putina apa se pune pe foc mic. deasupra ei se asaza un castron in care se afla ingredientele. castronul nu trebuie sa atinga aoa) 100g de ciocolata cu putin unt si smantana dulce. Intr-o alta tigaie topesti unt si zahar, pana se face un caramel auriu, in care arunci niste felii de pere (ca la tarte tatin). Merge si ceva vanilie si/sau scortisoara, plus cognac si flambat, daca ai chef.

Cand ai totul gata, foietajul se unge cu crema de ciocolata, deasupra se pun feliile de pere caramelizate si se presara fulgi de migdale.

Voi cum v-ati petrecut ulimele zile de vara?

Etichete: , ,