Supa thai de dovleac

Oarecum thai (daca curry, lemongrass si ghimbir o califica in categoria asta :))

Pentru ca un coleg mi-a adus trei dovleci mari si portocalii, unu' s-a transformat in supa pentru colegi, unu' in supa pentru prieteni si un al treilea inca asteapta implinirea destinului intr-o placinta cu nuca si scortisoara. Dar pana atunci:

Un dovleac (1.5 -2 kg, sa zicem) se curata si se taie in cuburi, care se pun in tava, se stropesc cu ulei de floarea soarelui, sare si piper si se dau la cuptor (200° C) vreo juma' de ora sau pana ce s-au copt si sunt aurii si moi.Photobucket
Photobucket
Intre timp, pretagtiti restul ingredientelor:

Intr-o cratita incapatoare se pun 2 linguri de ulei, o ceapa taiata felii, o lingura de ghimbir dat pe razatoare si un fir lemongrass zdrobit. Se lasa pe foc 8-10 minute, pana cand se inmoaie, si se adauga 3-4 linguri de pasta de curry rosu si se amesteca timp de un minut. Apoi se adauga dovleacul cuburi, o cutie de 250ml lapte de cocos si 850ml supa de legume. Toata treaba se aduce la punctul de fierbere, unde si ramane vreo 5 minute, dupa care se inlatura lemongrassul. Cu un blender se mixeaza pana se obtine o consistenta omogena si catifelata. Personal, i-am mai dat gust cu suc si coaja rasa de lime, plus ceva ardei iute ;)Photobucket

Apoi am impartit-o cu prietenii, printre altii si Tudosiei, ca Bacania lui e periculos de aproape de biroul meu, deci un bol cu supa isi face drum rapid dintr-un loc in altul :)Photobucket

Etichete: , , , , , , , , ,