Cum am devenit bucatar

...mult mai simplu decat credeam. De fapt, complicat a fost pana aici ;)

Pai eram prin primavara, la birou, cand am primit un newsletter de la THR care anuntau deschiderea unui nou curs de formare pentru bucatari. I-am aratat colegei mele, Ana, si cateva ore mai tarziu m-a inscris la scoala. Si uite asa am ajuns din nou intr-o banca, raspunzand “prezent” la strigarea catalogului :))

A durat cam 6 luni si a insumat vreo 720 de ore impartite in teorie, practica in bucataria scoala si practica in restaurant. Punctul culminant cu deznodamant included a fost saptamana trecuta: luni am avut examenul scris, iar marti pe cel practic.

Intre timp am invatat multe lucruri noi, am inteles pe pielea mea ce inseamna sa fii bucatar si ce inseamna sa lucrezi intr-o bucatarie de restaurant. Evident, n-are legatura cu mesele pe care le facem acasa, pentru prieteni. Dar ingredientul comun e aceeasi pasiune.

Nu va mai povestesc cat de tare m-a distrat atmosfera de examen scris – nu mai experimentasem din astea de mult, la fel nici emotiile gen “daca ma intreaba despre... si nu stiu?” :)) Dar tin sa mentionez ca pe biletelul pe care l-am tras la examenul practic erau trecute doua feluri de mancare: conopida gratinata si crap parizian cu legume. Asa ca asta am executat...

Mi-am adus toate jucariile de acasa (nu pentru ca nu le gaseam in bucataria scoala, dar pentru ca sunt un control freak care a venit inclusiv cu uleiul de masline aromat si cu condimentele Nomu)…Photobucket
si m-am pus pe treaba (nu radeti de coif, ca-i obligatoriu :))
Photobucket
Ceva timp mai tarziu, din convectomat a iesit conopida gratinata
Photobucket
si apoi am executat rapid si pestele cu legume.
Photobucket
In final, comisia ne-a evaluat “lucrarile”, inclusiv o fisa tehnologica care prezenta toate ingredientele si etapele pregatirii.

Am luat 10!

PS - cum am sarbatorit in weekend la Escargot Bistro, va povestesc maine ;)

Etichete: