Pulpe de rata cu legume, la cuptor

Intr-o isterie de duminica combinata cu o lene crunta de a iesi din casa, m-am orientat spre frigiderul care era gol. Asa ca am luat la rascolit congelatorul si-am decis ca e cazul sa-mi inchei socotelile cu ce gasesc pe acolo. Asa se face ca am dezghetat 2 pulpe de rata si niste legume la punga. Animalu' inteleg, dar legumele astea habar n-am ce cautau acolo, pentru ca nu-mi aduc aminte care a fost ultima data cand am gatit cu asa ceva. Nu ca as avea vreo problema cu ele, ci pur si simplu nu ne leaga nicio istorie culinara. Gandindu-ma mai bine, mi-e frica sa nu fi zacand acolo inca de pe vremea in care eu nu gateam :))

Anywayz, am luat un vas termorezistent si, urmand un drum batut si de Florin some time ago, am turnat acolo legumele si deasupra am asezat pulpele de rata, nu inainte de a le freca cu sare de mare si un amestec chinezesc de condimente "five spice" (cumparat de la standul cu chinezarii din Dragonul Rosu). Ulei eu zic ca nu trebuie pus, rata e grasa ca un porc :))
Photobucket
Acestea fiind zise, mancarea a intrat la cuptor vreo ora, rumena si aromata. Cat despre legume, cred ca o sa ne imprietenim (e dubios ca mi-a placut brocoliul copt?!)
Photobucket

Etichete: , ,