Restaurantul Via, in Cluj

Saptamana trecuta (cu toate ca-mi pare ca a trecut cel putin o luna de atunci, asa de aglomerata a fost ultima perioada) am aterizat la Cluj pentru vreo 19 ore. Dupa lansarea blogului Artvinium de care va povesteam mai jos, Adi Hadean a intuit corect gradul meu de infometare si pofta pe masura si m-a dus la unul dintre restaurantele lui preferate, Via.

E intr-o casa veche, monument de arhitectura din secolul al XVIII-lea, despre care iubita lui Adi, Raluca, mi-a povestit ca a fost restaurata astfel incat sa-si pastreze farmecul. Si intr-adevar, locul e minunat - elegant mai mult prin simplitate, foarte intim si calduros.Photobucket
Dar sa trecem la mancare. Raluca a comandat un piept de pui crocant, prajit in tigaie, cu spanac si usturoi, piure de cartofi si reductie de citrice.Photobucket
Eu si Adi am ramas in schema noastra porceasca. Eu am comandat muschiulet cu cartofi dulci, fenicul la gratar si jamon serrano crocant cu sos sherry amontilladoPhotobucket
Iar Adi - ceafa invelita in crusta de maghiran cu rosti de cartofi si garnitura de morcovi.Photobucket Evident, alegerea lui a fost cea mai buna :))

In final ne-am dezmatzat si cu desert. Tort de ciocolata cu spuma chantilly (foooarte fina) si gem de afine (alaturarea mi-a adus aminte de tortul vienez Sacher, doar ca tortul de la Cluj n-a fost la fel de uscat si inecacios :p)
Photobucket
Plus orez cu lapte si ananas proaspat caramelizat. Lovely surprise - eu nu mai mancasem niciodata orez cu lapte pe post de desert :))Photobucket
Astept ceva timp liber sa trag o fuga la Cluj pentru mai multe vizite interesante in restaurante. Atat Adi, cat si Andrei Crivat mi-au povestit despre locuri fooaarte interesante :x

PS - la multi ani Raluca ;)

Etichete: ,