Jambalaya cu pui, creveti si chorizo

Photobucket
Totul a pornit de la niste carnati chorizo proaspeti, pe care i-am gasit la Tienda (click pe link daca nu stiti despre ce e vorba. tre' sa-l incercati daca n-ati facut-o pana acum ;). Cum nu mai gatisem cu chorizo fresh pana acum - doar varianta uscata de supermarket - aveam mai multe idei, dar niciuna clara. Cand asta se intampla, iese o jambalaya - adica o amestecatura cu de toate, cum cica s-ar face in Louisiana. E o mancare pe care-o faci intr-o singura oala si in final mananci fericit. Tu si inca vreo 7 prieteni, ca ajunge la toata lumea. Si daca mai vine lume - mai trantesti niste orez si rezolvi problema ;)

Dar inainte de asta, aliniezi urmatoarele
Photobucket
Ingrediente
• 6 pulpe de pui
• sare de mare si piper proaspat rasnit
• ulei de masline
• 300g de chorizo proaspat (poti inlocui si cu alti carnati care-ti plac)
• 1 ceapa mare, curatata si taiata bucati
• 1 ardei verde, taiat cuburi
• 1 ardei rosu, manipulat ca mai sus
• 4 tulpini de telina, taiate bucati
• 4 frunze de dafin
• 4 fire de cimbru (merge si o lingura de frunze uscate)
• 6 catei de usturoi, curatati si taiati marunt (sau daca esti Mazi, pui mai bine de-o capatana :))
• 1 lingurita de ardei iute maruntit (again - poti sa pui mai mult daca rezisti :)
• 1 conserva de rosii taiate cuburi
• 1,5 litri de supa de pui (treaba ta din ce cub o faci, eu as sugera sa fie the real thing)
• 700g de orez cu bobul lung
• 16–20 creveti jumbo (eu aveam in congelator din aia mici, asa ca am ramas cu ei. pacat, i know - asta se intampla cand te ia pofta de jambalaya prin surprindere)
• o mana de patrunjel proaspat

Puiul se asezoneaza si se taie bucati. Intr-o oala incapatoare se pun cateva linguri de ulei, in care se prajeste puiul si carnatii taiati felii. Dupa 5 minute, cand s-au rumenit, se adauga ceapa, ardeii si telina, impreuna cu dafinul, cimbrul, putina sare si piper. Se prajes,c amestecand din cand in cand, vreo 10-12 minute, pe foc mediu.

Cand legumele s-au muiat putin, se adauga usturoiul si ardeiul iute, se amesteca vreun minut, apoi se toarna rosiile si supa de pui. Se aduce tot la punctul de fierbere, se da focul mic, si se lasa la bulbucit vreo juma' de ora, apoi se adauga orezul. Se amesteca din cand in cand (cu grija ca se poate lipi de fundul oalei) si se mai lasa pe foc vreo 15-20 de minute, pana ce orezul e bine facut. Se adauga si crevetii (plus putina apa daca cumva e nevoie), se mai astepta 3-4 minute, se amesteca si patrunjelul si - gata! Poti sa pui jambalaya in farfurii. Merge si-o salata verde langa, dreasa cu lamaie, dar o sa inteleg daca nu aveti chef pentru ca va e prea pofta sa mai asteptati si dupa asta :))
Photobucket

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,