Pate de ciuperci

PhotobucketDe pateul asta m-am indragostit inca de cand l-am selectat pentru editia de Craciun a Good Food si apoi, cand l-am facut pentru pre X-mas party, s-a dovedit a fi un asa hit, incat probabil ca il repet si la petrecerea de Revelion, mai ales ca poate fi facut din timp, ba chiar e recomandat.


Si se face chiar simplu: incingi o lingura de unt intr-o tigaie, in care prajesti o ceapa taiata marunt, pana ce se inmoaie. Adaugi atunci cativa catei de usturoi maruntitit si niste cimbru (1 lingurita de frunze uscate sau 3 fire proaspete) si le lasi 1 minut sa-si elibereze aroma, apoi torni in tigaie 250g de ciuperci champignon si vreo 30g de hribi (poti cumpara uscati, pe care-i rehidratezi apoi in apa calda) taiati de asemenea marunt. Lasi pe foc 5-7 minute, stropesti cu 2 linguri de brandy si 1 lingurita de suc de lamaie, amesteci si mai lasi ciupercile pe foc 2-3 minute, pana ce lichidul s-a evaporat.

Iei de pe foc, arunci o mana de patrunjel tocat, lasi sa se raceasca putin ciupercile, apoi le amesteci cu 150g de unt (eu am facut treaba asta la robot). Apoi pui compozitia intr-un bol (sau mai multe) si dai pateul la frigider cateva ore, pana se intareste. In plus, eu l-am sigilat cu niste unt clarificat (am topit untul pana ce s-a separat si am folosit partea lichida si clara) in care am prins si niste frunze de cimbru proaspat.

Cu painea prajita va descurcati voi ;)

Etichete: , , , , , , , , , ,