Picior de porc la cuptor (cu varza acra calita - bonus)

Photobucket

In primul rand, eu nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva acasa decat daca:
1. aveti macar 10 oameni la masa
2. vreti sa va amintiti de ce sunteti vegetarieni
3. vreti sa ajungeti la stiri in reportajul ala cu oameni care au facut abuzuri de sarbatori si i-a luat cu salvarea :))

Acestea fiind stabilite, luati dumneavoastra un picior de porc si, cu un cutit ascutit, crestati-i pielea (nu foarte adanc - pana la carne, ci doar cat sa prinda putin din stratul de grasime)

Photobucket
Apoi, intr-un mojar (sau chiar un robot mic de bucatarie, daca nu vreti sa faceti febra musculara) pisati cateii de la o capatana de usturoi, o lingura de boabe de piper, o lingura de seminte de fenicul (le gasiti la Plafar), niste chimen si sare grunjoasa. Amestecati apoi cu ulei de masline si o sa aveti o pasta cum e asta
numai buna de intins pe animal (nu pe partea cu pielea - pe cealalta)
Photobucket
Acestea fiind zise, animalul poate sta la frigider (daca incape..) sau pe balcon cateva ore sau peste noapte, cat sa prinda din arome.

Photobucket
Apoi nu mai ramane decat sa te trezesti dimineata (asta daca vrei sa mananci la pranz), sa-l pui in tava si sa-i freci pielea cu niste sare grunjoasa. Acestea fiind zise, impachetezi tava in folie de aluminiu si dai la cuptor, la foc mic, macar vreo 5 ore. When the time is up, scoti folia, picuri niste zeama de lamaie piese sorici, bagi din nou la cuptor cu focul dat mai tare, ca sa se rumeneasca-crocantzeasca. Timp in care tu calesti niste varza acra. Ca sa fie bine.
Photobucket
Doar ca dupa aia s-ar putea sa fie rau... :)) Da' eu v-am avertizat!

Etichete: , , , , ,