Prajitura cu banane si caramel

Totul a pornit cu cheful lu' mama sa facem banana bread. Desigur, am degenerat.

Am facut o compozitie cat pentru doua banana bread, in care in loc de nuci am pus alune de padure. Si pentru ca mi s-a parut mai simplu sa torn tot maglavasiul intr-o singura tava, am luat-o pe cea pentru blaturi de tort, am uns-o cu unt si i-am pus o folie de copt pe fund, ca sa fiu dublu-sigura ca nu se lipeste (daca vroiam sa fiu triplu-sigura o tapetam si cu faina :))Photobucket
Am turnat apoi compozitia (in care, intre noi fie vorba, am pus si niste scortisoara ca sa fie clar ca-i editie speciala de Craciun)Photobucket
Si am dat-o la cuptorul incins la 180C vreo ora si putin, pana ce scobitoarea a iesit curata.
Photobucket
Dupa cum se vede, blatul a iesit mult mai inchis la culoare, dar nu pentru ca am fi ars prajitura, ci pentru ca am folosit o faina dubioasa de-a lu' bunica-mea, de pe la nush ce moara :)) Gustul a fost ireprosabil, so do no worry.

Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am facut un caramel din unt+zahar+smantana lichida+scortisoara. Nu ma intrebati cantitati, ca l-am facut din ochi.

Am taiat blatul in doua, cu un cutit de paine, am intins un strat de caramel, am pus niste felii de banana...Photobucket
...si am pus capacul, plus inca ceva caramel, ca sa stim o treaba.
A iesit ca-n poza si a fost foarte bun, cu blatul usor umed, cat sa nu fie inecacios. S-a pastrat lovely cateva zile si ar mai fi durat daca nu am fi mancat tot :))

Photobucket

Etichete: , , ,