Briose pentru micul dejun

Photobucket

Tare-mi mai place sa gatesc in weekend. Am ceva mai mult timp, pot experimenta, am mai multa rabdare si clar mai mult chef. Dovada sta porceala executata duminica (pozele incriminatoare sunt pe Facebook), care a inceput dimineata cu briose facute cu faina integrala, stafide, banane si seminte de in.

Intr-un bol am cernut 125g faina integrala, 125g de faina alba, am adaugat 2 lingurite de praf de copt, 100g de zahar brun, o mana de stafide si alta de seminte de in (merg si de floarea soarelui, dovleac sau ce mai gasiti prin casa :).
Photobucket

Am amestecat partea asta uscata si peste compozitie am turnat 100ml de ulei, 2 oua si 3 banane pasate. Nu mi-am mai batut capul cu mixerul - am omogenizat totul cu o lingura mare din metal. Daca vi se pare ca aluatul are cocoloase, nu va faceti griji si nu-l amestecati prea tare, ca altfel o sa iasa briosele prea tari si indesate :p
Photobucket

Acestea fiind zise, am taiat niste patratele de foaie de copt si le-am indesat in tava de briose. Evident ca puteam folosi hartii de muffins din alea normale, da' parca era cazul sa mai schimbam modelul :) Am turnat compozitia-n tava si am dat la cuptorul incins la 180C vreo juma' de ora.
Photobucket

Tare multumita am fost de rezultat. Briose pufoase, cu textura misto si nu prea dulci.
Photobucket

Etichete: ,