Fisherman's pot

Photobucket
...cum ar spune englezul (sau romglezoaica din mine :p)

E o supa facuta din ce s-a prins intr-un navod mai smecher - cateva feluri de peste, creveti si midii. Portocalie si frumoasa, e numa' buna de impartit cu prietenii la cina. In acest caz, Chef Chilly & hubby :)

Ne-am turnat vin in pahare si am insirat ingredientele: 1 kilogram de peste (in acest caz: doua medalioane de crap, vreo fileuri trei de cod, doua de caras - plus un cap de peste pentru supa), 300g de midii (eu am folosit din alea gata curatate, ca dupa ultima experienta in care am stat si-am spalat carapacele din vreo trei saculeti, m-am linistit o vreme :)), 250g de creveti, 2 cepe, 1 praz, 1 bulb de fenicul, 7 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 2 fasii de coaja de portocala, juma' de sticla de vin alb, 2 conserve de rosii tocate, 2 frunze de dafin, 1 lingurita de cimbru, 2 de seminte de fenicul, o piscatura de sofran, cozile de la 3 legaturi de patrunjel, frunze de patrunjel proaspat.
Photobucket
Am incins doua linguri de ulei intr-o oala, in care apoi am pus ceapa, prazul, feniculul si usturoiul. Le-am lasat cateva minute, pana s-au inmuiat, si am adaugat sare, piper, coaja de portocala, am turnat vinul si am lasat sa fiarba la foc iute vreo 5 minute.
Photobucket
Apoi am pus in oala capul de peste cu ochii care se uitau la mine :)) si cele doua medalioane de crap, am adaugat semintele de fenicul, dafinul, cimbru, cozile de patrunjel, rosiile si apa cat sa acopere si am lasat la fiert vreo 50 de minute.
Photobucket
Timp in care noi am mai turnat un pahar de vin (sau doua), am baut bere de casa, am umplut o scrumiera, am pus la marinat cotlete de miel si am facut pate cu stafide.

Apoi am luat oala de pe foc, am scos capul de peste si l-am aruncat, cele doua medalioane le-am pus de-o parte si toata zeama cu legume am dat-o prin blender. Apoi - inapoi in oala, alaturi de fileurile de peste taiate in bucati potrivite. Am lasat supa sa dea in clocot vreo 5 minute si Chef Chilly a aruncat in zeama si celelate oratanii - midii & creveti.
Photobucket
Trei minute au mai fiert, ca apoi le-am pus in boluri si am mancat cu paine prajita si patrunjel proaspat - slurp!
Photobucket
Nota celor doua bucatarese: niste ardei iute nu strica niciodata!

Etichete: , , , , , ,