Madlene siropoase

Sunt siropoase, chit ca n-au sirop. Cred ca e evident din ce cauza :)) Dar sa va ofer contextul (adica scuza :)). Ieri seara eram in thereesome-ul meu preferat: eu, Iv si Andra (my bff).
Andra: 'Bah, voi stiti ca luni e Valentine's Day?'
Mazi: 'Asa, si?'
Andra: 'Pai...nah..'
Mazi: 'Huh?'
Andra: 'Voi faceti ceva?'
Mazi si Iv (in cor): *blink*blink*
Iv: 'Anu' trecut am facut ceva? Eram impreuna?'
Mazi (batand din picior si punand mana pe-o tigaie de fonta): 'DA! Pai nu-ti mai aduci aminte ce-am facut anul trecut?'
Iv: 'Err... nimic?'
Mazi: 'Exactly my point!'
QED etc.
Deci bottom line e ca nu sarbatoresc roz si inimos, dar discutia asta avea loc fix in timp ce eu pregateam niste madlene, my first ever. Si avand in vedere ca eu oricum nu aveam tava speciala pentru ele, distractia a luat o turnura neasteptata cand eu am scos naiba stie de unde o tava cu 6 gauri in forma de inimioara, plus o sticluta cu colorant rosu.

Acestea fiind zise... s-a ajuns in halul asta :)) Sa nu zica lumea ca n-am luat-o si eu razna.
Am topit 75g de unt. Am luat doua oua si un galbenus si le-am batut cu o lingurita de extract de vanilie si 75g de zahar. Peste toata asta am presarat 65g de faina amestecata cu jumatate de lingurita de praf de copt si o alta de sare, apoi am amestecat totul cu o spatula flexibila (da, tot aia cu inimioare, recunosc). Am turnat si untul proaspat topit, am omogenizat si am pus compozitia (acoperita cu o folie alimentara) la rece, vreo doua ore (merge si pana la 12 ore). Dar asta nu inainte de a picura cativa stropi magici de colorant rosu.

Am luat tava cu pricina, am uns-o cu unt prin locurile esentiale si am turnat zeama roz.
Photobucket
Am trantit tava in cuptorul incins la maxim, unde am lasat-o 2 minute - apoi am dat focul la minim si am mai asteptat alte 8. Deci zece minute-n total.

Apoi Iv si Andra broke my heart(s)... Pentru ca le-au mancat, doh :))Photobucket

Etichete: , , , , ,