Mici placinte cu mere

Scot garantat depresia din casa, inlocuind-o cu aroma de scortisoara si mar copt. Si atunci chiar parca nu mai ai nevoie de altceva :)
Photobucket
Intai pui mana (sau robotul de bucatarie ori un blender mai mic) si faci putin aluat de tarta, sa spunem pâte brisée. Adica amesteci 25g de faina + 25g de zahar + 110g unt de la frigider + 1 lingura de lapte (sau apa in cel mai rau caz) = aluatul. Il pui la frigider si-ti vezi de treaba vreo juma' de ora.

Iei vreo 4-5 mere, le cureti si le tai in cuburi.
Photobucket
Le aromezi cu scortisoara si le indulcesti cu zahar, pe modelul 'mai gusti - mai pui', le trantesti intr-o tigaie si vreo 10-15 minute le lasi la caramelizat, amestecand daca iti mai aduci aminte :)
Photobucket
Acestea fiind zise, iei cateva boluri de soufflé (ramekin) si le umpli cu mere. Scoti aluatul de la frigider, tapetezi o suprafata cu faina si intinzi aluatul (ce-i drept, e cam lipicios si refuznic la intalnirea cu sucitorul, da' ne-am inteles pan' la urma). Apoi il tai in fasii pe care le impletesti deasupra merelor. Bati un ou, manjesti cu el crusta si presari zahar brun. Dai la cuptorul incins mediu (sa zicem 180C) vreo 30 de minute. Nu-ti face griji in privinta bolurilor - chiar daca nu scrie "termorezistente" pe ele, vor supravietui :)
Photobucket
E voilà. Cea mai reusita dintre cele trei a ajuns la mama lu' Lorelai.
Photobucket

Etichete: , ,