Pui cu dovlecei

Photobucket

Pai ajung intr-o seara acasa si ma gandesc sa nu abuzez de porcarii - hai sa fac ceva decent si sanatos la cina. Asa ca iau gratarul de fonta de la Ikea, il incing bine pe ochiul de la aragaz, si apoi inghesui pe el pulpele de pui dintr-o caserola, sarate si piperate. In standby am taiat trei dovlecei in rondele si i-am pus intr-o marinada de ulei de masline extravirgin si otet balsamic.

Cand insa m-am prins ca puiul pe gratar dureaza mai mult de 5 minute, cat eram eu dispusa sa astept in picioare, in bucatarie, am regandit situatia. Adica am luat puiul usor rumenit, si l-am trantit intr-o tava, alaturi de dovlecei, si duse au fost toate in cuptor vreo juma' de ora, timp in care probabil ca am zacut pe canapea.

Dar altfel, n-am de ce sa ma plang, ca totul s-a terminat cu bine, dupa cum se vede in situatia de mai sus.

PS - nu ma intrebati ce gatesc de Paste, eu o sa o sterg la mama, si o sa ma fac ca ploua. nu ma intrebati nici ce sa gatiti voi de Paste, ca o sa spun - "Acelasi meniu ca la Craciun, doar sa puneti mai multa verdeata deasupra". Mda, un izvor de inspiratie sunt!

Etichete: ,