Lemon bars // Patratele cu lamaie

Photobucket

De inspiratie David Lebovitz, prajiturelele astea sunt super-simplu de facut si un gust dulce-acrisor echilibrat si racoritor.

Pentru ca la reteta asta se folosesc lamaile intregi, ai nevoie de unele necerate. Fie cumperi de la Bio Good unele overpriced, fie iei de la piata si le speli de le ia mama naibii.

Baza prajiturii se face din 140g faina, 50g zahar, 115g unt topit, jumatate de lingurita de extract de vanilie --> toate astea se amesteca intr-un maglavais omogen. Am zis ca-i simplu, nu? :) Si compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, mai mica (vreo 20cm), tapetata cu folie de aluminiu, apoi se da vreo 25 de minute la cuptorul incins la 180C.

Cat priveste crema de lamaie, pregateste un robot de bucatarie sau un vad de blender si arunca in el urmatoarele: 1 lamaie taiata-n bucati si curatata de samburi (da, cu tot cu coaja!), 200g de zahar, 45ml de suc de lamaie, 3 oua, 4 lingurite de amidon, 1/4 lingurita de sare, 45g de unt topit. Evident, se mixeaza.

Cand ai scos blatul din cuptor, torni panarama deasupra lui si mai bagi 25 de minute la copt, la 150C. Prajitura e gata cand crema pare ca s-a inchegat. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Cand asta s-a intamplat, se scoate cu grija din folie si se taie in patratele. Se poate stropi cu zahar pudra.

PS - Cookie dearest, they were ment for you, but Iv happened... Boo, you saved the day! ;)

Etichete: ,