Pui ballotine

Adica o bibileala sclifosita. Se facea ca intr-o zi m-am trezit la 8:00, m-am mutat din pat pe canapea si pana la ora 16.00 am zacut in lene si procrastinare. Noroc ca m-a izbit foamea si plictiseala si mi-am facut curaj sa incerc ceva ce planuiam de prin noiembrie anu' trecut, cand am vazut la Novac treaba de mai jos.


Deci mi-am luat laptopul in bucatarie si am incercat sa nu-l umplu si pe asta de mancare in the process (ca aparatul foto e de mult plin de faina si alte delicatese :))

Urmarind cu atentie clipul, am dezosat un pui intreg si am inregistrat o mica victorie personala :)
Photobucket
Apoi am turnat o ceasca de cuscus intr-un castron, am aruncat o mana de stafide si niste caise confiate taiate marunt, am acoperit cu supa de pui cat sa depaseasca cu un deget, am impachetat vasul in folie de aluminiu si am asteptat 10 minute. Intre timp am calit 1 ceapa si 3 catei de usturoi - toate tocate marunt. Cand cuscusul a absorbit lichidul, l-am amestecat (procedeu care se executa doar cu furculita!) cu ceapa si usturoiul calit, plus o legatura de patrunjel, putina zeama de lamaie si ulei de masline.

Toata treaba asta am folosit-o pe post de umplutura, dupa cum se vede.Photobucket
Photobucket
Am luat jucaria, am rulat-o, am impachetat-o, si-am legat-o fedeles.
Si pentru ca nu m-am putut abtine, inainte sa pun puiul in cuptorul incins, l-am manjit bine cu unt :))
Photobucket
O ora si ceva mai tarziu, a iesit monstrul din cuptor, rumen si dolofan.Photobucket
Asa ca am taiat rulada in felii, pe care le-am mancat cu salata verde dreasa cu lamaie. Cum avea umplutura de cus-cus nu a fost nevoie de alta garnitura.Photobucket
Note to self: data viitoare o sa fac cu o umplutura mult mai aromata. Si poate carne de porc :)))

Etichete: , , , , , , , , ,