Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Photobucket
Ieri m-am intors de la piata cu o prada colorata - un kilogram de cirese si-un altul de capsuni - cu care m-am plimbat apoi pana acasa prin ploaie, nu pentru ca-s o fire romantica de vara, ci pentru ca Iv s-a gandit de dimineata sa-mi confiste masina. Sper ca i s-a oprit motorul de multe ori - in intersectie, in panta si pe linia de tramvai.

Dar cand s-a intors acasa, mi-am reorientat catre o tarta cu capsuni.

Alatul de tarta il stiti (cel de la tarta cu smochine, cu mere, cu lamaie etc). 125g de faina + 25g de zahar + 110g unt de la frigider + o lingura de lapte (sau apa in cel mai rau caz) = aluatul. Se amesteca foarte usor la robot, da' si cu mana, ca nu ne doare. Dupa care se baga la frigider vreo juma de ora. Apoi, cu multa faina se ruleaza o foaie, care se intinde in forma de tarta. Cu o furculita se inteapa baza in cateva locuri (ca sa nu se umfle la copt) si se da la cuptorul incins la 180C vreo juma' de ora, pana ce-i rumena-aurie.

Cat se intampla treaba asta, se face crema de vanilie. Super simplu, promit! 250ml de lapte se pun intr-o craticioara. In lapte se presara 1 lingura de zahar si bobitele din juma' de pastaie de vanilie sau 1 lingurita de extract de vanilie. Se pune craticioara pe foc mic. Intr-un castron se bat 3 galbenusuri cu 30g de zahar si 20g amidon. Cand laptele mai sa dea in clocot, se amesteca cu crema de galbenusuri si se pune inapoi pe foc, amestecand, pana capata o consistenta de crema. Se da apoi printr-o sita (ca sa fii sigur ca obtii o crema fina) si se lasa la racit.

Daca ai ajuns pana aici, iei tarta, o umpli cu crema de vanilie..
Photobucket

...apoi ii tragi in cap niste capsuni proaspete.
Photobucket

Etichete: , , , , , , ,