Briosa-n ceasca

Photobucket
Fix cum zice-n titlu si cum se vede si-n poza :))

Pentru ca cel putin o data pe saptamana sunt intrebata unde se gasesc tavi pentru briose si de unde se cumpara hartii in acelasi scop, vroiam sa va zic ca mai sunt variante pe lume. De exemplu, luati voi reteta clasica de briose cu ciocolata* (cu sau fara whiskey :)), luati o ceasca de cafea, manjiti-o cu unt, tapetati-o cu faina, turnati in ea compozitia in cauza (ceasca nu tre' sa fie plina, ca aluatul mai creste) si bagati-o la cuptorul incins la 180C pana ce trece testul scobitorii :) Atat.

*Amesteca intr-un bol 200 g faina, 50 g cacao data prin sita si 1 plic praf copt. In alt bol bate 150 zahar cu 4 oua. adauga 200 grame de unt topit, apoi 150 mililitri lapte. Sau, in cazul meu, 100 lapte si 50 whisky (da, m-am gandit sa inlocuiesc tot lichidul cu trăscău, da' am zis sa take it one step at a time :P). Amestecul il torni apoi peste faina, mixezi din nou, si cu o lingura pui in formele de muffins. Daca vrei, poti adauga deasupra bucatele de ciocolata. Sau visine. Sau ce-ti mai place :)

In cuptor la 180 de grade vreo 25 de minute si gata.

Etichete: , , , , ,