Piept de pui la gratar, with a Nomu twist

Photobucket
Cine a mai trecut pe aici probabil ca stie ce in ce relatie proasta ma aflu cu pieptul de pui, mancarea iconica pentru curele de slabire fade si plictisitoare. Si, cu toate ca nu cumpar piept de pui.. cam niciodata, cumva se insinueaza in frigiderul meu, naiba stie prin ce metode subversive.

Asa se face ca am dat peste doua bucati care ocupau locul aiurea (destinat cel mai probabil unei cefe de porc or smth :)) si-am zis sa le rezolv pe amandoua dintr-o lovitura.

Am taiat pieptul de pui in fasii, apoi mi-am rascolit raftul cu condimente si am luat patru cutii de Nomu - smokey peri-peri, oriental, indian & marocan. Am turnat amestecul de ierburi si seminte in patru boluri, am turnat ulei de masline si-am facut un maglavais (adica patru) in care am balacit puiul nefericit, care in aceasta formula trecut la frigider (putea fi pus pe gratar si chiar atunci, da' deja nu mai aveam chef :))

A doua zi am incins gratarul de fonta (Ikea) si am aliniat puiul aromat, care-a sfarait cateva minute si mi-a umplut toata casa de fum (ma asteptam sa cheme vecinii pompierii la ce fum iesea pe geamul de la bucatarie). Plus ca pe mine m-au usturat ochii si narile de parca eram la un protest in care s-au folosit lacrimogene.
Photobucket
Dar important e ca am salvat puiul de la o soarta plictisitoare - a fost fraged si aromat si l-am mancat cu rosii proaspete, care in piete incep sa prinda gust :)
Photobucket

Etichete: , ,