Spaghetti & meatballs

Photobucket
E o reteta italiana si nu prea, populara mai degraba in SUA. Si dupa ce-am facut-o mi-am dat seama de ce a prins asa bine: it's very much comfort food, din aia de-ti vine sa mananci direct din oala, pana te faci ca porcu' :))

In prima faza o pui de-un sos de rosii: tai o ceapa marunt si-o calesti cateva minute in ulei de masline, pan' se se moaie putin. Adaugi o conserva de rosii cubulete, un pahar de apa, niste ardei iute (proaspat sau fulgi), plus busuioc si usturoi martunit. Si lasi pe foc mediu, pana scade, amestecand din cand in cand.
Photobucket
Timp in care te ocupi de chiftele. 350g de carne tocata de porc se amesteca cu 30g de paine faramitata, 2 catei de usturoi tocati si o lingura de ulei de masline.
Photobucket
Apoi se modeleaza porcariile :))
Photobucket
Si se pun la prajit pe toate partile, in ulei incins.
Photobucket
Cand sosul e gata poate fi mixat putin - cu un blender sau robot - ca sa aiba o consistenta omogena. Se adauga chiftelele si se mai lasa pe foc 3-5 minute
Photobucket
Pastele se fierb al dente in apa sarata.
Photobucket
Si restul e poveste...
Photobucket
Din cantitatile de mai sus ies cam trei portii :) Una o mananci pe loc, una o iei pachet la birou si cu a treia reinterpretezi scena din "Lady and the Tramp", doh!

Etichete: , , , , , ,