Coaste de porc la gratar cu salata de porumb // Spare ribs

Pe scurt, sunt cele mai bune coaste ever. Le-am facut in weekend si de atunci am tot delirat pe tema asta, ca mai am putin si ma scot colegii in suturi din birou.

Coastele le-am cumparat de la Billa. Intr-un pachet sunt vreo 6 bucati, aprox. 500g, cam pentru 2 portii, si e 13 lei/kg. Chilipir, am zis. De asta, dupa ce-am facut reteta, m-am intors si-am mai luat vreun kil-jumate', iar in seara asta reeditez evenimentul porcesc.

So, coastele se pun intr-o tava, se acopera cu apa, se impacheteaza-n aluminiu, si se da la cuptorul incins la 150C, timp de o ora si jumatate.
Photobucket
Intre timp se pregateste maglavaisul cu care se manjesc coastele inainte de a intra pe gratarul bine incins. Intr-un bol am adunat: 300ml ketchup (am folosit Heinz, iute, iar cantitatea am aproximat-o din ochi, adica am pus ce mai aveam pe fundul sticlei :)), o ceapa mai mica, tocata marunt, 1 lingura de ulei de masline, 3-4 catei de usturoi maruntiti, 1 lingura de paprika afumata, 1 lingura de miere, 2 de mustar de Dijon, 3 linguri de soia (privind in retrospectiva, am pus tot ce mi-a cazut in mana :))
Photobucket

Se amesteca pana se face o pasta omogena, se trec coastele prin smacolina asta si se trantesc pe gratarul incins. Da' incins!
Photobucket

Photobucket
Merg la fix cu salata de de porumb (vezi reteta mai jos) si cartofi copti. Si io abia astept sa ajung acasa si sa mai fac o tura, ca mi-e pofta de ma tavalesc pe jos!

Etichete: , , , , , , ,