Eu - Weekend bun (4)

Photobucket
Weekendul meu a debutat in forta, pentru ca s-a intamplat joi seara :)) Si s-a intamplat in tromba, pentru ca baietii de la Top Gear m-au luat in cursa, la Grand Prix-ul blogosferei, la AMCKart. Cum nu m-am mai dat in carturi de vreo 8 ani, ramasesem cu buna impresie ca ma descurc foarte bine. Ceea ce se si intampla, pentru ca la momentul respectiv nu constientizam frana si abuzam pedala de acceleratie pana ieseam prima. Oh well, intre timp se pare c-am imbatranit si ca instinctul de conservare mi-a sabotat cursa, dat fiind ca nu m-am calificat nici macar in primii zece. But it was Top Gear fun, asa, ca in avanpremiera de Cars 2 ;)

Vineri dimineata insa, m-am urcat in masina adevarata si am plecat spre Blaj, unde in weekend s-a intamplat TransilvaniaFest. Dupa un blocaj inainte de Ramnicu Valcea si inca unul, ceva mai serios, pe Valea Oltului, am ajuns dupa-amiaza, la timp sa beau o bere rece, sa ma cazez si seara sa merg la Palatului Culturii, aflat intr-o paragina decadenta, fix cum imi place mie (dar urmeaza sa fie reamenajat). Acolo am intrat in fosta sala de bal a palatului, care acum nu mai are acoperis si unde pe scena cresc cativa copaci, dar unde rasuna bossa-nova si se dansa in ploaie :)
Photobucket

Tot acolo ar fi trebuit sa iau si cina (care anul trecut a fost in padure, if you remember :)), dar cum ploaia nu a fost de acord cu planurile astea, mesele s-au mutat in holul Colegiului National Inochentie Micu Clain (construit in 1924).
Photobucket

A doua zi de dimineata am mers pe Campia Libertatii, unde avea loc targul mestesugarilor de la TransilvaniaFest...
Photobucket

Cu fructe si legume proaspete, gemuri si dulceturi, siropuri, branza si tot ce se gasea mai bun :)
Photobucket

Dar pentru ca de la Blaj pana la Cluj nu-s decat vreo 100 si ceva de kilometri, am sarit iar in masina.
Photobucket

Pentru ca nu se facea sa ratez un pranz la restaurantul meu preferat, Baracca, daca tot eram asa de aproape.
Photobucket

Dupa ceva mai bine de-o ora de mers (a plouat tot drumul si n-a fost rost sa ajung mai repede), am luat masa linistita. Piept de rata cu sos de citrice
Photobucket

...si tarta cu mere. Cred ca n-am mai luat masa singura intr-un restaurant de cand am fost la Paris. It felt good :)
Photobucket

Dar s-a terminat repede si a trebuit sa ma intorc, dar tot drumul inapoi m-am boscorodit ca n-am comandat mai multe feluri, ca tare o sa-mi fie dor de mancarea lor pana ce reusesc sa mai ajung la Cluj.
Photobucket

Duminica dimineata am plecat inapoi spre Bucuresti, cu o semnificativa oprire pe marginea drumului, unde s-a intamplat o galetusa cu mure, la care visam inca din 2009 :))
Photobucket

Voi?

PS - Urmeaza tarte cu mure, sper ca va dati seama :))

Etichete: ,