Piersici umplute cu crema de biscuiti amaretti si cacao

Photobucket
Fiecare vara care a trecut de cand m-am apucat de gatit (adica vreo doua :))), m-a lasat c-o nostalgie pentru ca n-am apucat sa ma bucur de toate fructele si legumele care au umplut tarabele. Si tare am vrut sa nu treaca vara asta fara piersici umplute - aurii, dulci si aromate cum nu mai prind decat abia la anu' pe vremea asta.

Asa c-am luat vreo patru piersici si le-am taiat in jumatati.
Photobucket
O jumatate am mancat-o, alta am tocat-o marunt si-am pus-o intr-un castron, iar pe restul le-am scobit c-o lingura din aia de inghetata.
Photobucket
Am pisat in mojar o mana de biscuiti amaretti... (nu foarte fin, c-am vrut sa pastreze ceva textura)
Photobucket
Si i-am turnat in castronul in care pusesem jumatatea de piersica (plus resturile rezultate din scobituri :p), un galbenus, 60g de zahar si 25 de cacao.
Photobucket
Toata treaba am amestecat-o pan' s-a facut un fel de crema cu care am umplut piersicile asezate intr-o tava. Le-am mai pus un motz de unt si le-am bagat la cuptorul incins la 150C, unde au stat cam o ora.
Photobucket
Bine-ar fi sa le mananci cat sunt calde. Eu asa am facut. Da, pe toate.. :))
Photobucket
PS - reteta asta am facut-o si anul trecut, aproximativ la fel. si ce daca ma repet? a fost bun! :))

Etichete: , , , ,