Muschi de porc cu sos de mustar

Photobucket

Cookie, this goes out for you - de la mine (care zac pe canapea si mananc germeni de grau pe post de cina - wtf?!) pentru tine (care nu spun ce-ai mancat, mai bine ramane intre noi ;p)

Iei tu muschiu' de porc si-l tai in medalioane cam de trei degete (cum am facut si aici, cu muschiul cu sos de hribi), apoi il perpelesti in tigaia in care ai incins o lingura de ulei, cam 5 minute pe fiecare parte. Nu vrei mai mult, ca se usuca. Cand s-a rumenit, il pui de-o parte, intr-o caserola acoperita, sa se odihneasca cat tu te ocupi de sos.

Adica tai marunt o ceapa, o calesti pana se moaie (ba chiar pana se caramelizeaza, daca ai rabdare), stingi cu un pahar de vin alb sec si, il lasi sa se evapore, scapi in tigaie o lingura de mustar de Dijon, o alta de mustar cu boabe (sau ce combinatii vrei tu), apoi adaugi putina smantana lichida (te orientezi din ochi cam cat de gros vrei sosul) si cam asta e. Il mazgalesti peste carne si mananci ca porcu' (pe porc).

Etichete: