Samosas - pateuri indiene vegetariene

Samosas astea sunt vechi de aproape un an. Cam peste termenul de expirare. Le-am facut de 1 decembrie, cand am avut o zi libera. Yeah, it's been a while. Stateam acasa si m-am gandit sa fac un curry si sa chem niste prieteni. A degenerat intr-un dezmat cu murgh mahkani (butter chicken), pyaz bhaji (niste chiftelute de ceapa cu faina de naut), dhal de linte, raita, papadums si nu mai stiu ce chestii.

Si pentru ca azi am rascolit in folderul "de postat", am supus votului pe Facebook urmatoarea reteta. Nu stiu cum a iesit asta, pentru ca poza e urata cu spume - facuta la lumina becului amortit, nici macar nu-ti dai seama ce-i in farfurie. Da' ma rog, voi ati vrut-o :))

Photobucket
Deci samosas astea sunt un fel de pateuri indiene cu umplutura aromata invelita-n aluat prajit. Pentru umplutura pregatiti urmatoarele:

Intr-o tigaie incapatoare se incinge bine uleiul, se adauga condimentele praf si se lasa pe foc vreo 30 de secunde, amestecand, pana se elibereaza aromele. Se adauga usturoiul, ceapa si ghimbirul si se calesc vreo 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
Photobucket
Se adauga nautul, apoi apa si putina sare. Se lasa sa fiarba, amestecand, pana ce mare parte din apa este absorbita. Se ia de pe foc, se adauga mazarea si zeama de lamaie, si umplutura astfel obtinuta se pune intr-un bol.
Photobucket
Aluatul e alta distractie:

Apoi aluatul se intinde intr-o foaie in care se decupeaza cercuri (cam 12-15cm diametru). Cercurile se taie-n jumatati, marginile se umezesc cu putina apa, iar fiecare jumatate se ruleaza ca un cornet care se umple cu treaba de mai sus. Da' nu atat de tare ca-n poza, ca o sa fie greu de lipit :))
Photobucket
Daca totusi ai reusit sa le lipesti pe toate, pachetelele... Photobucket
...se prajesc in baie de ulei bine incins vreo 6-8 minute. 

Cam despre asta a fost vorba. Sper ca a meritat like-uri voastre :))
Photobucket

Etichete: , , , , , , ,