Mancarea de la Londra - ziua 2

Ziua a debutat tot cu sedinte in White City & English breakfast tea pentru mine, respectiv sedinte in Canary Warf & catering de la Ottolenghi pentru Iv (lucky bastard!)

Dupa amiaza, cand am terminat, am facut o scurta oprire la Pret a Manger. M-as tavali pe jos de bucurie daca ar fi si un Bucuresti un loc din asta, cu sandwich-uri proaspete, preparate in aceeasi zi, cu o gramada de variante din care sa alegi, in combinatii delicioase. Plus ca mai au si salate, supe, fructe proaspete, deserturi si alte bunatati.
Cu greu am putut sa ma hotarasc la un sandwich cu crayfish (un fel de raci?) & rucola (3,25 lire). Tare, taaaare bun.
Si am luat-o inapoi spre centru. Am mai ciugulit niste porcarioare (Schottish shorbread, chips-uri cu otet si sare de mare & munchies)...
...si am luat-o la pas prin oras, pe langa Big Ben
apoi pe Westminster Bridge, spre London Eye
si inapoi pe malul celalalt, spre Trafalgar Square, apoi Leicester Square cu directia Covent Garden. 
Acolo, pe strada William IV, la numarul 5, am gasit wine bar-ul Terroirs, recomandat de Maria (care stie ea ce stie, oricand pot sa ma bazez pe alegerile ei ;)
Ne-am infipt la intrare cerand o masa afara (ca doar n-o sa beau spritz fara sa fumez, ca asa-s viciile astea, tare merg mana-n mana). Cateva minute mai tarziu aveam in fata un Prosecco di Conegliano, Casa Coste Piane – Veneto (5,95 lire/paharu') si un Tire l'Arigot Rosé, Domaine Les Terres Promises - Provence (5,50 lire). 
La Terroirs conceptul listei de vinuri e simpla: ei si-au propus sa familiarizeze clientii cu vinurile naturale, artizanale si au lista de vreo 200 de feluri de bauturici care se imbogateste de la o luna la alta.
Nu neglijeaza nici mancarea, au niste chestii tare bune. Din pacate, pe terasa nu se servesc decat niste mici aperitive, asa ca am luat o selectie de charcuterie (12,5 lire) care a inclus: Giuseppe Gualerzi Felino Salami (Emilia-Romagna), Duck Rillettes, Pork & Pistachio Terrine, niste muraturici, plus paine si unt de casa (1,5 lire).
A fost o seara tare placuta, in care ne-am bucurat din plin de vremea minunata din Londra. Toti englezii  ne-au laudat-o (ca doar nu aveam sa sarim peste weather talk :p), pentru ca toata saptamana au fost 25-29 de grade cu cer senin, de nici vara n-au avut asa.

Dupa ce-am marcat asta, am luat-o usor pe strazile pline cu pub-uri simpatice, cu ingramadeala la usa (dar nu cum am vazut mai apoi, in Soho..)
Am ajuns apoi in Covent Garden, am dat tarcoale Operei...
...si la Apple Store-ul de langa ea am gasit un wireless cat sa intru pe articolul asta de pe GoodFood, unde Elena mentionase unde se mananca the best fish & chips. Si a avut dreptate. 

Carciuma era la aruncatura de bat
Ne-am asezat la o masa (cu un alt cuplu, ca era destul de aglomerat)...
.. si chiar daca nu prea ne mai era foame, am incercat o potie de cod cu cartofi prajiti si sos tartar (16 lire cu tot cu doua beri)
Evident, exista si varianta "la pachet", cu pestele si cartofii intr-un coif de hartie (nu de ziar, sorry. oricat de printofila as fi, tot parca nu ma atrage cerneala tipografica ca topping) 

Cam despre asta a fost vorba in ziua a doua, maine povestim despre restaurantul Petrus a lui Gordon Ramsay, unde mi-a placut tare de tot (cum altfel?!)

Etichete: ,