Briose cu praz si branza. Facute de altii :))

Eu tot n-am apucat sa gatesc (daca nu se pune la socoteala faptul ca azi dimineata am prajit niste oua pe care nu le-am mancat pentru ca nu mi-au placut). Sunt scoasa din circuit, mai dureaza pana-mi dau doua perechi de palme sa-mi revin. Plus faptul ca mi-am aruncat toate tigaile nu cred ca a fost de ajutor :))

Dar noroc ca am un job care inseamna fix ce zice: mancare buna. Asa ca acum tot biroul miroase bun si cald, pentru Alexandra si Ioana au scos din cuptor briose cu praz si branza.
Reteta GoodFood e cam asa:

175g de făină obişnuită
1 linguriţă praf de copt
¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă de nucşoară
50ml de lapte
1 ou bătut cu furculiţa
100ml de ulei vegetal
1 praz tocat mărunt
75g de brânză Cheddar rasă mărunt

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se tapetează o tavă de brioşe cu nouă hârtii de brioşă. Se amestecă toate ingredientele uscate până când se omogenizează, apoi se toarnă deasupra laptele, oul, uleiul. Se adaugă cu grijă prazul şi brânza, apoi se amestecă. Se toarnă compoziţia în mod uniform în formele de brioşe, apoi tava se dă la cuptor timp de aproximativ 25 de minute, apoi se verifică – s-ar putea să fie nevoie să mai stea la cuptor.