Istanbul: I'm gonna make you a kebab you can't refuse


Asa sta treaba la Durumzade. Am mai scris despre kebabul de acolo in toamna lui 2010, cand am dat prima oara peste el, in urma unei plimbari de vreo juma' de ora prin ploaie, rascolind stradutele dintre Istiklal si Tarlabasi, in cautarea celui-mai-bun-kebab-adana-ever. Si l-am gasit. Si acum m-am intors. De multe ori. Tot nu m-am saturat.

Asa ca it's a must sa cauti carciuma mica din Kamer Hatun Caddesi No.26/A. Acolo o sa gasesti un gratar incins, pe care se perpelesc tepusele cu kebab din carne tocata de vita (poti sa alegi si alte feluri, dar eu iau tot timpul Adana). Cand e gata, carnea e impaturita in lavash (lipie ovala, frecata cu un sos de ardei gras rosu si un amestec de condimente - face toata diferenta daca e sa te gandesti la celelate kebab-uri, majoritatea in foi tari si uscate). Nu o sa gasesti ketchup si maioneza in toata treaba asta, dar carnea suculenta e impaturita in lavash impreuna cu patrunjel tocat, ceapa tavalita prin sumac si rosii. Si ardei iute. Si fix nu-i mai trebuie nimic.

Acum scuzati pozele de mai jos, da-mi tremura mana in asteptare :))

Etichete: , ,