Peroni Collaborazioni (2)

Pentru ca Amici di Peroni, cina de pe 6 iulie, se apropie (can't wait!), m-am intalnit cu Roberto pentru a pune la punct meniul serii.

Pornind de la conceptul central – al fresco – si fiind foarte concentrati pe felurile de inspiratie italiana, am reusit sa trasam, in linii mari, ce se va intampla in farfurii saptamana viitoare. N-o sa fie pizza si paste, dar felurile pe care le alegem vor reflecta spiritul italian, for sure. Va fi o reinterpretare creativa si - daca-mi e permis - sofisticata a unor feluri clasice, precum si o abordare inedita a unor ingrediente iconice. 
Photo credits: Griffon&Swans 

Noi am probat montarea starterelor pe farfurii, am testat niste condimente si cateva combinatii de ingrediente (trebuie sa tinem cont ca toate felurile de mancare vor fi acompaniate de Peroni, asa ca acestea vor fi ajustate cu atentie pentru o potrivire spot on).

Si din seria "stiati ca?", Roberto mi-a livrat o poveste simpatica (pe care apoi am verificat-o ca fiind si adevarata) despre cum, de fapt, foie gras poate fi catalogat ca fiind un fel italian: in timpul Imperiului Roman, gastronomul Marcus Gavinus Apicius isi hranea gastele cu smochine uscate pentru a le mari ficatul. De aici li s-a tras iecur ficatul. Si de aici noi am tras concluzia ca foie gras e cat se poate de italian. Deci nu va lipsi de la cina de pe 6 iulie.

Dar despre meniu, locatie & alte detalii, next time.

Cine a avut televizoru' inchis, aici e primul episod din proiectul Peroni Collaborazioni.

Etichete: , ,