Peroni Collaborazioni (6)

Vineri seara, 19:15. In parcarea din fata Ateneului asteapta aliniate cateva limuzine. Intram, ne asezam, eu scot o sticla de Peroni dintre cuburile de gheata si o termin pana la primul semafor. That's one way to start a classy evening. 

45 de minute in trafic pana la Corbeanca (si suficiente semafoare) mai tarziu, ajungem la Club Cortina. And I'm stunned.

Soarele e la apus, masa sclipeste pe gazon in lumina aurie, deasupra ei plutesc bujori albi, Diana Krall se aude in surdina... it's a kind of magic.

Aceasta e cina al fresco Amici di Peroni, pe care o pregatim inca din luna mai. Am fost trei echipe de colaboratori si acesta e momentul in care tragem linie si vedem rezultatele.

Ma apropii de masa si vad table runner-ul facut de Adrian Oianu si Alex Moise: o multitudine de nastro azzurro (panglica albastra) imbraca 13 metri de panza in 200 de cusaturi adunate in 1.800 de metri si zeci de ore de munca.


Ana Wagner si Cristina Bazavan au creat o piesa centrala pentru decorul mesei - o suprapunere de elemente din portelan fin, decorat de Ana cu picturi albastre - inspirata din designul italian al anilor '60.


Dar sa trecem la chestiile cu adevarat importante - meniul serii :)) Colaborarea mea cu Roberto dal Seno a avut ca rezultat o cina inspirata din vasta (si foarte populara) cultura culinara italiana. Nu am facut paste si pizza, dar am deconstruit feluri clasice si traditionale din peninsula intr-o cheie moderna, in timp ce alte preparate au primit o "patina" italiana: biftecul tartar a fost aromat cu trufe si imbracat in parmezan, tiramisu a fost regandit in portii miniaturale, gorgonzola a fost impachetata in crusta de alune, pestele de la aperitiv a fost servit crudo, marinat cu sos de citrice... dar mai bine aruncati un ochi pe meniul complet de mai jos (asigurati-va ca stergeti tastatura la final :p)
Starters 
 Sfera de mozzarella  
Crudo de dorada cu fulgi de sare organica
Somon caramelizat cu sos teriyaki
Butter fish cu dulceata de ceapa rosie
Crudo de ton cu castravete crocant
Tartar de vita cu cu trufe si parmezan
Millefouille de legume cu spuma de maioneza
File de porc cu legume dulci-acrisoare
Terina de gorgonzola cu crusta de alune de padure
Foie gras caramelizat cu jeleu de otet balsamic

Feluri principale 
 Dorada sous vide cu spuma de cartofi
Piept de rata caramelizat cu rosti de cartofi, caponata, si dulceata de pere si ghimbir

Desert 
Creme brule 
Mousse de ciocolata cu capsuni 
Placinta rustica cu lamaie
Tiramis├╣ 
Semifreddo de lime

A fost o seara care a lasat ecouri lungi.



Photo credits: Griffon&Swans
Mai multe poze aici.

Etichete: , , , , , , , , , , ,