Apartamentul IKEA: Casa noua (1)

Saptamana viitoare la ora asta voi fi in casa noua. Luni, pe 27 august, ma mut intr-un alt apartament. Pe cat de mult urasc sa fac bagaje (ultima oara cand m-am mutat, in noiembrie 2009, am avut nevoie de un camion), pe atat de mult imi plac schimbarile. So I can hardly wait.

Un detaliu: in apartamentul nou voi sta doar o saptamana si toata treaba este un experiment IKEA, care imi lasa casa pe mana, sa ma joc cu ea. O primesc mobilata basic si apoi, with bits and pieces, trebuie sa o transform in a mea. Ceea ce nu va fi chiar asa de greu, avand in vedere ca de 5 ani ma antrenez pentru asta, cumparand in mod constant diverse jucarii de la IKEA - si cand spun jucarii, i mean vesela, rafturi, perdele, scaune, perne, pahare, tacamuri, oglinzi, mese, tavi de copt, oale, rame de tablouri, wok-uri, lampi, cutii, ghivece, becuri, umerase, prosoape, draperii, etajere, asternuturi. E de inteles de ce atunci cand veneau pe la mine, prietenii glumeau spunand ca merg la al doilea showroom IKEA (cu toate ca eu si Cookie inca ne disputam acest titlu ;)

Dupa ce eu voi incheia experimentul, va veni randul altor bloggeri sa isi puna amprenta asupra apartamentului. Nu e o noutate faptul ca felul in care iti decorezi casa iti reflecta personalitatea, asa ca abia astept sa vad ce vor face Cristina Bazavan, Andressa si Augustin Radu.

Cat despre mine, deja am pus ochii pe fotoliul de pe coperta catalogului IKEA 2013 (lansat saptamana trecuta) - il cheama Strandmon, e generatia mai tanara a fotoliului MK (lansat in 1951) si cred ca are potential sa devina my new favourite spot din casa, mai ales daca il plasez strategic intre un raft de biblioteca si un bar cart. Dar despre fanteziile mele cu mobilier cu aer vintage, putin mai tarziu.

Pana atunci, daca aveti sugestii cu ce ar trebui sa nu lipseasca din noul apartament, let me know intr-un comentariu (catalogul poate fi rasfoit si online, aici). Iar eu o sa incerc sa-mi sortez asap toate ideile, pentru ca altfel risc sa orchestrez un circ cu aer scandinav (ceea ce nu ar fi un lucru chiar rau, daca n-as avea deja unul la casa mea).

Etichete: , , , , , ,