Cuscus cu de toate

Vara, cand nu mai intri in bucatarie si in niciun caz nu te atingi de cuptor, ajungi sa mananci o singura chestie. Si aici fiecare e cu fixatia lui: rosii cu branza, pepene rosu, gazpacho, nectarine. Eu vara asta intai am abuzat de cirese, iar acum nu pot sa renunt la cuscus. Tot mai des mi se intampla sa execut cate un castron generos, in care pun de toate.

Cat timp 60-100g de cuscus (depinde cat de foame imi e) sta la muiat in supa de legume/pui/apa fierbinte impreuna cu o mana de stafide, ma ocup de restul. Tai in cuburi toate legumele pe care le gasesc in frigider. 1 rosie, 2 castraveti, cateva fire de ceapa verde, 1 ardei, 2-3 legaturi de patrunjel. Intre timp, cuscusul s-a umflat, asa ca-l rascolesc c-o furculita (niciodata cu lingura). Arunc legumele peste el. Storc 1 lamaie. Stropesc cu ulei de masline. Uneori pun ardei iute, alteori amestec 1 lingura de harissa. Hai si niste dukkah cu sumac si fistic de la Nomu. Un pic de chimion. Amestec.

De altfel, cam tot ce-mi mai cade in mana s-ar putea sa sfarseasca tot in castronul de cuscus: caise deshidratate, usturoi, rosii uscate, dovlecei, masline, menta, seminte de pin, naut, broccoli. Oricat de multe tampenii adaugam, mie tot bun mi se parea, de am crezut ca am luat-o razna de la caldura. Asa ca am testat si pe colegii de la birou, care nu doar au zis ca e bun, dar au si mancat. Asta inseamna ori ca au stat si ei prea mult in soare, ori ca i-a batut aerul conditionat in cap, ori le e foarte frica de mine si de ardeiul iute pe care-l folosesc in exces. Sau chiar e bun?

Voi cu ce exagerati vara asta?
(and also - cred ca asta e prima poza facuta cu DSLR-ul in a while. sa tot fie >juma' de an!)

UPDATE: de incercat si cuscusul de primavara

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,